مقالات

درب ورودی ساختمان و انواع آن

درب ورودی ساختمان و انواع آن

درب ورودی ساختمان و انواع آن ، آیا تا به حال به درب های ساختمان ها توجه کرده اید؟ این درب ها از مواد مختلف و با طراحی های متنوع ساخته می شوند. افراد بر حسب سلیقه و نیاز، درب موردنظر خود را انتخاب می کنند. بسیاری از درب ها به صورت آماده در فروشگاه ها وجود دارند و برخی هم با توجه به سفارش مشتری ساخته و نصب می شوند.

درب ورودی ساختمان نقش مهمی در حفظ حریم خصوصی و امنیت ساکنین ساختمان ایفا می کند. درب های ساختمان را بر اساس عوامل مختلفی مانند جنس، کاربرد و ... تقسیم بندی می کنند.


انواع درب ورودی ساختمان و ویلا


1- درب ویلایی :


این درب ها گزینه مناسبی برای خانه های ویلایی به شمار می روند و طرفداران زیادی دارند. برخی افراد از این نوع درب به عنوان درب حیاط برای ساختمان ها استفاده می کنند.

درب ویلایی


2- درب چوبی :


استفاده از چوب در گذشته بیشتر رایج بود. دسترسی راحت و ساخت آسان باعث شد تا نجارها برای ساخت درب و پنجره از آن استفاده کنند. امروزه هم درب و پنجره چوبی طرفداران زیادی دارد. افراد با توجه به طول عمر چوب و بودجه خود، چوب موردنظر را انتخاب می کنند. یکی از مزیت های درب و پنجره چوبی این است که می توان از این نوع درب و پنجره در هر قسمتی از ساختمان استفاده نمود. اما درب های چوبی بیشتر برای درب های خارجی ساختمان به کار می روند. باید توجه داشت که نمی توان در هر شرایط آب و هوایی از درب های چوبی استفاده نمود. امروزه برای محافظت از این نوع چوب، روکش هایی بر روی آن نصب می کنند که می توانند تا حد زیادی از چوب محافظت نمایند. بسیاری از طراحان ساختمان برای سبک های مدرن و کلاسیک از درب و پنجره چوبی استفاده می کنند. دوام و ماندگاری این نوع درب و پنجره به جنس آن بستگی دارد. در ساخت برخی از درب های چوبی از چوب های تو خالی استفاده می کنند که این امر کیفیت درب را کاهش می دهد. این نوع درب ها دارای قیمت پایینی هستند و برای 30-20 سال دوام دارند. در حالی که درب های ساخته شده از چوب های تو پر، برای 100-30 سال عمر می کنند. در ساختار این درب ها از موادی استفاده می کنند که دوام بالایی دارند. نوع دیگری از درب های چوبی موجود در بازار از چوب فشرده ساخته می شوند که بسیار بادوام هستند. معمولا این درب ها بیش از 100 سال باقی می مانند.

 درب چوبی


3- درب آهنی :


معمولا برای ساخت درب های ورودی ساختمان از فلزات سبک استفاده می کنند. درب های آهنی جزو پر مصرف ترین انواع درب به شمار می روند. امروزه تولیدکنندگان برای جلب نظر و رضایت مشتریان، محصولات خود را با طرح های متنوع در بازار عرضه می کنند. آنها در ساخت درب های آهنی، به نکاتی مانند استحکام، زیبایی، قوی و تراز بودن چهارچوب توجه می کنند.

درب آهنی


4- درب استیل :


این درب ها به دلیل استحکام و کارایی بالا گزینه مناسبی برای درب های ورودی به شمارمی روند. امروزه فلز به عنوان یک جایگزین مناسب برای چوب می باشد و بسیاری از افراد برای ساخت چهارچوب هم از آن استفاده می کنند. عمر درب های استیل بیشتر از درب های چوبی است و به راحتی می توان از آنها نگهداری کرد. ضمن اینکه در برابر حرارت و رطوبت هم مقاوم هستند. یکی از مهم ترین ویژگی های این نوع درب، امنیت بالای آن می باشد. این عامل در انتخاب درب های استیل برای درب ورودی ساختمان تاثیر زیادی دارد.

درب استیل


5- درب شیشه ای :


معمولا برای درب های پشتی ساختمان از این نوع درب استفاده می شود. با این کار، یک چشم انداز زیبا از حیات خلوت ایجاد می کنند. البته گاهی اوقات به سفارش مشتری، برای مکان های خاص هم ساخته می شوند. برخی افراد برای زیبایی بیشتر ساختمان از درب های شیشه ای استفاده می کنند. البته باید دقت داشت که این درب ها استحکام کافی را ندارند و نمی توانند به خوبی از حریم خصوصی افراد حفاظت کنند. نصب درب های شیشه ای، هزینه بالایی دارد. وزن درب های شیشه ای بیشتر از درب های دیگر است و نیاز به نگهداری زیادی دارند. معمولا از این نوع درب در سبک های مدرن و لوکس استفاده می شود. پنل های شیشه ای به کار رفته در اسکلت های چوبی ، انتخابی زیبا برای درب ساختمان می باشند.

درب شیشه ای


6- درب آلومینیومی :


وزن کم آلومینیوم باعث شده تا به عنوان یک فلز پر کاربرد در صنعت مورد استفاده قرار گیرد. امروزه در ساخت درب، پنجره و پارتیشن از آلومینیوم استفاده می شود. چهارچوب های ساخته شده از آلومینیوم مقاومت بالایی در برابر شرایط سخت آب و هوایی دارند. از ویژگی های بارز این فلز می توان به جابه جایی راحت، عدم نفوذ موریانه و دوام بالا اشاره کرد. در حال حاضر، بسیاری از درب و پنجره های داخلی و خارجی ساختمان ها از جنس آلومینیوم می باشند. ظاهر خوب و مقرون به صرفه بودن این محصولات باعث شده تا درب های آلومینیومی مورد توجه بسیاری از مشتریان قرار بگیرند. معمولا برای ساخت درب پاسیو و یا بالکن از آلومینیوم استفاده می شود.

درب آلومینیومی


7- درب PVC (پلی وینیل کلرید) :


امروزه از پی وی سی در تولید درب و پنجره استفاده می شود. این درب ها در رنگ ها و طرح های مختلفی وجود دارند. موریانه ها نمی توانند به درب های PVC نفوذ کنند. این درب ها وزن کم و دوام بالایی دارند و در مقابل خش، ضربه، خوردگی و رطوبت مقاومت می کنند. همچنین از نظر اقتصادی مقرون به صرفه هستند. با این وجود، گزینه مناسبی برای درب ورودی نمی باشند. درب های پی وی سی در برابر شرایط آب و هوایی مختلف مقاومت چندانی ندارند.

درب پی وی سی


8- درب پلیمری (FRP) :


در تولید این نوع درب از فیبرهای تقویت شده پلیمری استفاده می کنند. درب های پلیمری استحکام بالایی دارند و با رنگ های مختلفی در دسترس مشتریان می باشند. استحکام کششی FRP ده برابر PVC می باشد. استحکام بالای FRP موجب شده تا در صنایع مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. در حال حاضر برای خانه های مدرن از این نوع درب استفاده می کنند. یکی از ویژگی های بارز این درب ها، ضد حریق بودن آنها است.

درب پلیمری


9- درب پلی وود :


برای ساخت این درب ها از پودر چوب و پی وی سی استفاده می کنند. از ویژگی های درب های پلی وود می توان به مقاومت بالای آنها در برابر رطوبت، حریق و ضربه اشاره کرد. سطح یکپارچه درب های پلی وود باعص شده تا محلی برای تجمع باکتری ها وجود نداشته باشد. درب های پلی وود مانع از عبور صدا می شوند و به عنوان یک نوع عایق عمل می کنند.

درب پلی وود


10- درب فایبرگلاس :


این درب ها بسیار مقاوم هستند و دچار تاب خوردگی و تغییر شکل نمی شوند. فایبرگلاس، یک نوع کامپوزیت از الیاف شیشه بوده که به صورت الیاف فیبری درآمده و در ساختار آن از پشم شیشه استفاده شده است. این ماده وزن کمی دارد و غیر قابل اشتعال می باشد. علاوه بر این، دارای قابلیت انبساط بالایی است. زمانی که فیبرهای شیشه ای با رزین مخلوط می شوند، این محصول تولید می شود. از ویژگی های درب های فایبرگلاس می توان مقاومت بالا، نصب راحت، نگهداری آسان و عایق بودن در مقابل سرما و گرما را نام برد. درب و پنجره های فایبرگلاس برای فضاهای داخلی و خارجی کاربرد دارند و برای هر سبکی می توان از آنها استفاده کرد.

درب فایبرگلاس


11- درب با وادارهای افقی و عمودی :


برای ساخت این درب های ساده، تعدادی چوب عمودی به اندازه طول درب به هم متصل می شوند. سه چوب افقی هم در قسمت های بالا، وسط و پایین درب قرار می گیرند. معمولا ضخامت چوب های عمودی 35 میلی متر است. برای بهتر شدن ظاهر این نوع درب و افزایش استحکام آن، درب را به کمک تسمه سفت می کنند یا درون فریم قرار می دهند. درب با وادارهای افقی و عمودی بیشتر برای حمام و سرویس های بهداشتی به کار می رود. البته در مواردی هم که نیاز به صرفه اقتصادی باشد، از این نوع درب استفاده می کنند.

درب با وادارهای عمودی و افقی


12- درب دارای قاب و پنل :


این درب ها دارای قاب و صفحه می باشند و در ساختار چهارچوب آنها از چوب، صفحات چوبی، تخته سه لایه، تخته های چند لایه و فیبری استفاده شده است. در ساخت این گونه پنل ها می توان از شیشه هم استفاده کرد. طراحی این نوع درب ها می تواند با توجه به نیاز و محل قرارگیری درب صورت گیرد.

درب دارای قاب و پنل


13- درب هم تراز :


در ساختار این درب ها، از تخته های سه لایه یا فیبری با ضخامت متوسط استفاده می شود. این تخته ها با استفاده از لایه های چوبی پوشانده می شوند. درب های هم تراز، درب هایی صیقل داده شده هستند که وزن کمی دارند. قسمت مرکزی این درب ها با استفاده از لایه های نازک مقوا پر می شود. درب های هم تراز بیشتر برای محیط های داخلی منزل به کار می روند. البته با ایجاد تغییراتی می توان از آنها به عنوان درب خارجی استفاده کرد. در زمان نصب این درب ها، معمولا در یک سمت درب، لولا زده می شود و باز و بسته شدن درب از یک طرف صورت می گیرد. صرفه اقتصادی، ظاهر مناسب، استحکام و دوام بالا موجب شده تا بسیاری از مشتریان، تمایل به خرید این نوع درب داشته باشند.

درب هم تراز


14- درب UPVC ( دوجداره):


جزو درب های عایق به شمار می رود. تنوع رنگ و طرح این نوع درب باعث شده تا بتواند پاسخ گوی سلیقه های مختلف باشد.

درب UPVC (دو جداره)


15- درب کامپوزیتی بامبو :


این درب ها در مقابل رطوبت و خوردگی از خود مقاومت نشان می دهند. علاوه بر این، از نفوذ موریانه جلوگیری می کنند و به عنوان دوستدار محیط زیست شناخته می شوند. از دیگر ویژگی های این نوع درب می توان به تجزیه پذیری و اقتصادی بودن آن اشاره کرد. بامبو گیاهی است که منبع طبیعی خوبی برای چوب محسوب می شود.

درب کامپوزیتی بامبو

 

16- درب HDF :


این درب ها را با استفاده از ورق های اچ دی اف می سازند. برای این منظور، ورق های HDF را بر روی تخته های چوبی پرس می کنند. در بیشتر موارد، این درب ها به عنوان درب اتاق خواب و سرویس بهداشتی به کار می روند. البته امکان استفاده از آنها برای درب ورودی ساختمان هم وجود دارد.

درب HDF


17- درب کشویی :


همان طور که از نام آنها پیداست، این درب ها به صورت کشویی باز و بسته می شوند. درب های کشویی برای محیط های کوچک مناسب هستند. یکی از انواع درب های کشویی، درب اتوماتیک اسلایدینگ است. این درب ها در محل هایی که فضای طولی مناسبی دارند، به کار می روند.

درب کشویی


18- درب ضد سرقت :


در بسیاری از آپارتمان های امروزی از این نوع درب استفاده می شود. درب های ضد سرقت از نظر جنس، ساختار، لولا و قفل با درب های معمولی تفاوت دارند. در قسمت داخلی این درب ها از فولاد استفاده شده که به وسیله لایه ای از چوب پوشانده شده است. این درب ها از امنیت بالایی برخوردار هستند و از انتقال انرژی و سر و صدا جلوگیری می کنند. کیفیت بالای درب های ضد سرقت باعث شده تا قیمت بالاتری نسبت به درب های معمولی داشته باشند.

درب ضد سرقت


19- درب ضد حریق :


ویژگی بارز این درب ها، مقاومت در مقابل حرارت است. انواع مختلفی از درب های ضد حریق وجود دارند که از آن جمله می توان به درب های ضد حریق چوبی و شیشه ای اشاره کرد. میزان مقاومت دمایی در انواع درب های ضد حریق متفاوت می باشد.

درب ضد حریق


20- درب کرو :

این درب های اتوماتیک که به صورت گرد یا نیمه گرد وجود دارند، نقش مهمی در زیبایی نمای ساختمان ایفا می کنند.

درب کرو

 

سخن پایانی 

حفاظ آکام محصولات متنوعی تولید می کند. این شرکت علاوه بر ساخت درب های ورودی ساختمان و درب های ویلایی، انواع مختلف حفاظ مانند حفاظ شاخ گوزنی ، سرنیزه، لیلیوم، نخل مرداب و ... را برای حفظ امنیت ساختمان ها می سازد. 


چاپ   ایمیل

1000 کاراکتر باقیمانده است


تماس با ما

اینستاگرام

واتساپ

تهران، بزرگراه فتح(غرب به شرق)، کیلومتر 6 ،قبل از پل کن، روبروی معاونت فناوری و اطلاعات ناجا، پلاک 554

درباره ما

گروه حفاظ آکام با بیش از 10 سال سابقه در زمینه تولید تخصصی حفاظ شاخ گوزنی و سایر انواع حفاظ های ساختمانی ، از پیشروان این صنعت در کشور ایران می باشد. حفاظ آکام با بهره گیری از متدهای روز دنیا و با کمک پرسنلی با تجربه و توانمند بخشی قابل توجهی از بازار محصول حفاظ شاخ گوزنی در استان تهران را اختیار دارد. حفاظ آکام جزو اولین تولید کنندگان حفاظ بوده و سهم ویژه در توسعه و پیشبرد این صنعت داشته است . حفاظ آکام با تلفیق تجربه ، حفاظ سازی سنتی و تولید حفاظ به روش علمی توانسته است محصولاتی با عمر مفید و مقاومت بالا را تولید و عرضه کند .

مقالات پر بازدید

آدرس ما

تماس با ما

اینستاگرام

واتساپ

درباره ما

گروه حفاظ آکام با بیش از 10 سال سابقه در زمینه تولید تخصصی حفاظ شاخ گوزنی و سایر انواع حفاظ های ساختمانی ، از پیشروان این صنعت در کشور ایران می باشد. حفاظ آکام با بهره گیری از متدهای روز دنیا و با کمک پرسنلی با تجربه و توانمند بخشی قابل توجهی از بازار محصول حفاظ شاخ گوزنی در استان تهران را اختیار دارد. حفاظ آکام جزو اولین تولید کنندگان حفاظ بوده و سهم ویژه در توسعه و پیشبرد این صنعت داشته است . حفاظ آکام با تلفیق تجربه ، حفاظ سازی سنتی و تولید حفاظ به روش علمی توانسته است محصولاتی با عمر مفید و مقاومت بالا را تولید و عرضه کند .

مقالات پر بازدید

آدرس ما

تهران، بزرگراه فتح(غرب به شرق)، کیلومتر 6 ،قبل از پل کن، روبروی معاونت فناوری و اطلاعات ناجا، پلاک 554